Relații și Provocările Lor

Relații și Provocările Lor

Pare că a crea relații reușite cu partenerii noștri semnificativi și a crește copii sunt două dintre cele mai dificile sarcini cu care ne confruntăm, și totuși nu primim nicio pregătire formală în niciunul dintre aceste domenii. Este ca și cum oamenii ar crede că ne naștem cu o abilitate inerentă de a face aceste două lucruri. Cu toate acestea, priviți în jur. În SUA, rata divorțului este puțin peste 50%! Nu cunosc alt domeniu în afara baseball-ului unde un procent de 50% este considerat un lucru bun.

Cuplurile trec prin viață înțelegându-se atunci când timpurile sunt bune; și luptându-se, ignorându-se sau părăsindu-se reciproc atunci când lucrurile devin dificile. Mulți oameni cred că a căuta ajutor pentru relațiile lor înseamnă a admite un anumit tip de înfrângere care spune ceva despre cine sunt ei ca persoană. Sau posibil, cred că relațiile sunt ceva cu care ar trebui să ne descurcăm singuri. Sau, în cele din urmă, unii cred că cei care ajută cuplurile nu pot ști mai mult decât știu ei. Până la urmă, ce este de știut despre menținerea relațiilor?

Adevărul este că există foarte multe de învățat când vine vorba de relații. Din păcate, singura instruire pe care majoritatea dintre noi o primesc este învățarea pasivă prin modelarea adulților care trăiesc în casa noastră și media. Nu știu despre voi, dar părinții mei au primit doar instruirea informală de la părinții lor, iar aceștia de la străbunicii mei și așa mai departe prin generații. Există mult mai multe de știut despre relații decât atât!

De asemenea, părinții mei au contribuit la statistica de 50% menționată anterior, divorțând în jurul aniversării lor de nuntă de 25 de ani. Ce am învățat despre relații privindu-i este că cuplurile nu se ceartă niciodată, mai ales în fața copiilor. La suprafață, părinții mei aveau o căsătorie foarte fericită, dar tatăl meu a avut o criză de mijloc a vieții și brusc a pus la îndoială sensul vieții și a decis că mariajul îl reține cumva.

Există multe aspecte de luat în considerare când vorbim despre cupluri, provocările și ariile lor de creștere și dezvoltare. Primul este compatibilitatea. Există o expresie care spune că opusele se atrag, și cred că există o oarecare adevăr în această afirmație atunci când te gândești la atracție ca fiind acea interacțiune chimică care are loc atunci când doi oameni se întâlnesc și sunt atrași. Compatibilitatea este esențială pentru o relație sănătoasă și reușită.

O a doua considerație este pur și simplu că există diferențe majore între modul în care bărbații se comportă în relații față de femei. Femeile, în general, nu înțeleg bărbații deoarece bărbații nu se comportă ca femeile și, similar, bărbații nu înțeleg femeile deoarece ele nu se comportă ca bărbații.

După cum s-a menționat mai devreme, o a treia arie de creștere este învățarea gestionării conflictelor. Există metode testate în timp pentru rezolvarea conflictelor pe care nu le învățăm la școală sau dintr-o carte.

Există atât de multe de învățat despre relații satisfăcătoare pe care părinții voștri nu vi le-au arătat. Vă rog să nu deveniți una dintre statisticile divorțului sau, poate și mai rău, să rămâneți într-o relație mizerabilă pentru a onora jurământul de căsătorie, având atâtea regrete despre viața voastră.