Efectele Distructive ale Geloziei și Problemele de Stima de Sine în Relații

Efectele Distructive ale Geloziei și Problemele de Stima de Sine în Relații

În acest text, voi explora implicațiile geloziei și problemelor de stima de sine în relații, evidențiind modul în care aceste emoții pot afecta atât femeile, cât și bărbații. Voi dezvălui, de asemenea, perspectiva neglijată a celorlalți implicați într-o relație afectată de aceste probleme.

Gelozia și Efectele Sale: Gelozia și problemele de stima de sine pot captiva atât bărbații, cât și femeile, dovedind că nimeni nu este scutit de emoțiile umane reale. Aceste emoții nu țin cont de față, culoare, mărime sau gen. În această luptă, există două victime, nu doar una.

Impactul Asupra Celuilalt Partener: O relație este o parteneriat, o angajare făcută între două persoane, de a sta una lângă cealaltă în bune și rele. Din păcate, în cazul geloziei, ambele părți sunt afectate. De multe ori ne concentrăm asupra persoanei care este prinsă în închisoarea îngrijorării, mai mult decât asupra celeilalte persoane care este în linia de foc. Trebuie să eliberăm acea parte mai întâi, apoi să încercăm să vindecăm și cealaltă.

Perspectiva Celuilalt Partener: A fi acuzat și a nu-ți fi acordată încredere de către persoana pe care o iubești este o încercare dură și o durere insuportabilă pe termen lung. În cele din urmă, aceștia fie se îndepărtează, fie iau atitudine și te imploră (pe tine, atacatorul) să încetezi, să asculți ce acuzi și spui despre ei.

Vicious Cycle: Încercările lor repetate de a te asigura că te iubesc și că nu sunt interesați sau dornici de altcineva riscă să fie percepute ca apărare și să ducă la mai multe atacuri. Devine o spirală vicioasă. Ei devin paranoici, gândindu-se că indiferent unde se află, tu deja ești convins că te-au trădat cumva. Ei așteaptă momentul în care totul se va prăbuși. Uneori durează câteva zile, alteori se întâmplă imediat. Cu toate acestea, ei trebuie să stea și să se îngrijoreze când va veni acel moment. Ei se tem că de data aceasta nu vor reuși să spună lucrul potrivit. Se tem că tu vei deveni și mai deprimat și irațional. Ei încep să simtă că fie fac, fie nu fac, tot vor fi pedepsiți.

Comunicarea și Înțelegerea: Atenția pe care o neglijezi din cauza insiguranțelor tale geloase este la fel de reală pentru ei ca și sentimentul tău de a fi captiv în închisoarea îndoielii. Pentru cei care nu fac nimic pentru a declanșa temerile tale, ei sunt victime nevinovate. Dacă te lupți cu aceste probleme și ești în proces de a le depăși, nu uita de durerea celuilalt partener care este lângă tine. Ei, într-un mod diferit, resimt această suferință. Gelozia poate distruge multe lucruri bune din viața noastră, inclusiv iubirea și partenerul nostru. Partea cea mai rea este că îi permiți să o facă. Trebuie să te oprești. Așa cum nu ai lua o armă și nu ai împușca pe cineva drag, de ce îi permiți acestei emoții să tortureze ceea ce îți este atât de drag?

În final, este important să conștientizăm că gelozia și problemele de stima de sine pot afecta ambele părți într-o relație. Trebuie să trăim, să iubim și să râdem mai des unii cu alții. Și nu în ultimul rând, să nu uităm să oferim îmbrățișări calde, pentru că ele pot aduce multă alinare și apropiere.

Gând Final: Închei cu un gând din inima mea către a ta:

Spune cu voce tare:

“Sunt întotdeauna pregătit să risc. Sunt întotdeauna pregătit să învăț. Sunt întotdeauna pregătit să îmi testez puterea, și așa îmi pun temerile deoparte și trăiesc cu adevărat!”